Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Inte ett sandkorn kan rubbas utan att det påverkar alltets väv:när du ändrar något ändrar du allt" Wei Wulong - teets väg - 7:e århundradet i Äldre Qian-tid. En dikt skriven till en väns 70 årsdag, (inspirerad Peter LeMarc, ett av dom sätt)


De sätt jag beundrar dig på

Att leva som man lär är ej alltid lätt
det kräver sin man, tålamod och disciplin
att följa de rättesnören man byggt upp

Men det är ingen konst
för en man som är lärd i gamla läror
i etik och moral, i hjärtats medvetna val

Som också vandrat i ursprungsbefolkningens spår
tagit del av deras sed och vanor
där vi i tiden gått vilse, följer du i gamla spår

Det är ett av de sätt jag beundrar dig på

Varhelst du går
du efterlämnar vackra spår
Ty du vandrar i skönhet
med mjuka varsamma steg på vår jord

Du vägleder i eftertänksamhet
och hållbara levnadssätt
genom olika kreativa uttryckssätt

Ett av dem är konsten
ett är lärarens språk
men det är genom att leva som du lär
som du blir en förebild en sann ikon

Det är ett av de sätt jag beundrar dig på

Du har en karaktär av tekonstens disciplin
för ritualens betydelse, du bidar din tid
En jordens man som förstår vikten av tålamod 
De visas skepnad yttrar sig så

Så som cirkeln bara känner sin egen form
kan den ej belysas, den bara fortsätter gå
Så kan ej heller en vis man avklädas
den är sitt eget mysterium, fortsätt vara så

Det kan te sig ensamt,
men det är i eremitens förundran som nya upptäckter görs
Däri ligger enkelheten, den djupa glädjen, 
som porlar ur dunkla djup
Den vishet är ej sann som inte bär livets komik, men den bär du

Det är ett av de sätt jag beundrar dig på




Fri vers (Fri form) av Maria Zena Viklund
Läst 70 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-21 22:11



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En väv av fina ord till en kär vän.
2024-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund