Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rushing

Kan en vilsen skalbagge överleva en hel natt? Vad händer om han traskar ut på en väg? vad händer om han traskar in i en skog, vilken väg bör han välja?
Som en fågel flyger över landskapet och ser alla ting, vems ögon skildrar allt och vems ögon är de sanna? Som att spräcka linsen, vad gör man då? den blinda personens sinnen öppnar sig för nya intryck och lärdomen tas an med en raskande fart.

Vad minns stjärnan mest? Det betydelsefulla eller det mest intryckesfulla utan betydelse? Vad är det som stannar och vad är det som filtreras, vad är det som bestämmer hjärnans skattkista? Hjärnan eller hjärtat? Båda två samspelar, som en harpa behöver vidröras för att spela sin melodi. Ingen har sagt att det ska vara lätt, ty det är skönare att se ett slut då man har sprungit 5 km mer än vad man tror att man klarar….




Fri vers av Sahara
Läst 387 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-23 00:00



Bookmark and Share


  Anna*
Tänkvärt och frågeställningar som inte är så lätta att svara på!
2009-10-28

  The Stargazer
Många visdomsord och tänkvärdheter i en underbar blandning.
2009-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Sahara
Sahara