Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"En höst dröm.."



Drömde om ett hus i natt
ett hus jag hade byggt
Ett hus
utan tak, väggar, dörrar, fönster



jag vet




du skrattar...



Huset är mer än bara ett hus

Jag ser himmelen genom mitt tak
gråa moln som gråter
sol skenen som tränger sig genom moln täcke
för o titta på mig, titta på oss, titta på dig

Fåglar i det gråa höst himmel
på väg till någonstans där någon tittar mot en blå himmel

En droppe regn faller hela vägen ner
faller för att få vara hos mig

faller ner och
kysser mig på pannan.


Vilket hus...


vilken dröm...


Drömmens fåglar försvann i horisonten
där havet tar slut
och himmelen börjar

molnen gråter,
saknaden av fåglarna är alltför stort
och drömmarnas regndroppar faller ner

lägger mig ner på ryggen
och välkomnar dem
Varje droppe
som otålig faller
faller
faller
faller...


Dags o vakna.


Slår upp ögonen
det är morgon
himmelen är grå
fåglar flyger bort
molnen gråter..


och jag


Ligger på golvet
på min rygg
tittar upp genom taket
tittar mot regndroppar
som faller
faller
faller...








Fri vers av Pilgrim
Läst 480 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-25 11:21



Bookmark and Share


    Jane S VIP
den där var bra!
2009-10-28

  thyra
Den drömmen bjuder in så man vill delta i den. Mycket vackert skrivit!
2009-10-25

  Dyrbye
Så fint skrivet!!
2009-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Pilgrim
Pilgrim