Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetry slam kval i Malmö inför SM 2011...


"Socialkapitalismen"



På sin facebook status hade han skrivit:
Glöm inte Haiti. Alla har råd och donera 50 kr.

Många som hade gillat det
några som kommenterade det

Jag med

min kommentar:

50kr - en fråga tecken och två utropstecken ( ?!! )
så mycket kostar en storstark på Möllan

Jag lever på CSN
tycker liksom många andra att studielånet är för låg
och liksom många av dem
ställer mig i kö till system bolaget
dagen efter jag har fått pengarna

Jag känner solidaritet med andra
kämpar för deras rättigheter
går på olika manifestation
skriker några slagord
skriver alltid under namninsamlingen

Jag bryr mig om miljö
eller det är vad alla tror om mig
sanningen är att jag inte har råd o köpa en bil

Jag är socialist
men blir gärna delägare i storföretag
startar eget om jag vinner pengar på lotto
köper hus på semester orten

Jag är rödgrön
vitt och blå
inte för mina politiska ideologier
inte för jag tar ställning
endast för att jag gillar färger

Jag bor på Möllan
jag är mångkulturalism
men känner inga av mina grannar
vet inte var grönsaksförsäljaren på torget är ifrån

Jag är feminist
jag tror på jämlikhet
men tjänar gärna mer pengar än mina kvinnliga kollegor

Jag som har så fina värderingar
jag som är
fattig student
låtsas feminist
rödgrön socialkapitalism
miljökämpe
med tydliga drog o alkohol problem

inte ska jag betala av mina öl pengar

men om du vill så skriver jag gärna under en namninsamling...








Fri vers (Spoken word/Slam) av Pilgrim
Läst 1008 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2011-04-12 19:03



Bookmark and Share


  Sakrecoer
hahah!!! cybersocialister är vi i alla fall alla på detta forum: vi arbetar tillsammans, virtuellt för poesins bästa!
2011-04-16

  Ulf Popeno
Trevligt , trevligt. Lite självkritisk pk-socialism. :)
Jag har slutat trycka på "gilla"-knappen för jag har skägg och en kaotisk uppväxt.
2011-04-15

  lodjuret/seglare VIP
nå got litet om sär skrivningens evan gelium dess utom
2011-04-15

    Jane S VIP
haha, jadu, det är inte alltid så lätt att leva som man lär i denna världen men det är bra att man synar sig själv i kanterna, lite självkritik har aldrig skadat någon;)
2011-04-13

  Sheyda
Så jäkla bra skrivet och tänkt! =) bra jobbat vännen!
2011-04-13

    fillijox
Alienation. Även om folk inte ser aktivism med blida ögon, så är det det enda rätta.
2011-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Pilgrim
Pilgrim