Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sangreal


Sangreal
kom inte till min kontinent
för att passera obemärkt.

Den kom inte med Arimatea.
Sangreal landsteg i Camargue
med Mariorna.

Den kom inte till England för att
tappas bort av riddare. Den kom till
världen för att den är

en bild som låter vinet vara
blod och ändå vin, brödet kött men ändå
bröd och guds namn vara outsägligt.

Det verkliga blodet kom för att vara leken, kärleken och
den lekande människan. Det kom inte för att
förnekas, och tuppen galer tre gånger

tre varje dag. Tre gånger gal den, eller
tre är de Marior som kom med
Sangreal - treenigheterna är så

många, som att alla ideal kan svikas tre gånger
innan solen går upp, och att den kroppen var
ordet som blev kött precis som

alla ord kan bli det. Sangreal är en av de
logiska nycklarna, en garant, och den kom inte
för att inte hittas av tre riddare.




Fri vers av Marie Arouet
Läst 399 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-25 21:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marie Arouet
Marie Arouet