Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20:11 1/10-2009


Tidvågorna - konsten att fixera en människa (100-ordare)

Våg på våg mot stranden. Den nakna, lena ytan formas till ett fast uttryck...

Ser den gamle på tunnelbanetåget. Den åldriga vemodiga bärnstensblicken. Nedanför, på en bag, sitter en flicka, kanske fem år, finklädd. Sömnig lutar hon sig mot hans knä. Hennes halvöppna mun - den röda tungan, saliven som kristallklar pärlar sig...
Hans fasta ansikte, färdigsnidat, fixerat - en fullbordad berättelse om livet. Hans gamla händer smeker flickans lena hud.
Också detta ansikte skall formas.

Hans vemodiga bärnstensblick ser sig långsamt omkring, skådar i framtiden? Varför detta vemod?!

Du som bär ett namn. Du oskrivna blad mellan hans knän.




Prosa (100-ordare) av näver de anima
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-27 23:01



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Så fin bild!
Bra relation, målad både i två levande gestalter och däremellan filosofi.

Intressant hur betraktaren är helt osynlig i texten...

Snarare poesi, karaktärsfull poesi, än prosa... (Personligen hade jag hellre sett kommatecken än punkt efter vissa ord.) Gör sig ändå mycket bra i sammanhanget.
2009-11-13
  > Nästa text
< Föregående

näver de anima