Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällning




Det skymmer
vid spårvagnshållplatsen

på en folktom gata
byts sprakanande orange
sakta ut
mot svalt ljusblå

det sista solljuset tar farväl
av frostglittrande trappräcken

skuggorna flyter ut
och djupnar mellan husen

skymningen
möter höghusens fönstermosaik
i en skrud av dansande löv och tystnad

Grenverket knakar
vinden vaggar dagen till sömns




Fri vers av Dagg
Läst 619 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-10-28 02:14



Bookmark and Share


  Nils Sondefors
Mycket vackert skrivet på ett fint, målande sätt. Det känns ärligt; bra behandling av språket som flyter väl.
Jag tycker mycket om detta slags dikt...
2005-12-02

    fazza
Ett impressionistiskt vackert stycke!
Du har fångat ljus och rymd och tystnad, och effektfullt lagt in mörker, begränsat utrymme och ljud(et från vaggan som knarrar).

Och sedan är det ju det här med dig och trappräcken...
Fazza.
2005-10-30

  HQ
mycket målande skrivet
fastnar extra mycket för
"det sista solljuset tar farväl
av frostglittrande trappräcken"
Det är precis så som det ser ut i kvällningen..
de små detaljerna som man känner till men inte alltid tänker på
2005-10-30

    ej medlem längre
Mm, bra, jag kan se det framför mig
2005-10-28

  Per Rydberg
Jag tycker om din dikt. Det är en fin stämningsbild. "Skuggorna flyter ut och djupnar mellan husen" får mig nästan att vara där!
2005-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Dagg
Dagg