Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Leva, leva, leva...


Det är inte lätt, men det är enkelt

Förhållandevis underlig känsla
när jag knackar mig själv på axeln
och undrar hur det går

Jo, förstår jag, det går bra
men det är mycket nu
det tisslas och trasslar
och jag är trött

(Det är inte lätt, men det är enkelt!)

Sjuttiofem kilo molekyler
att förvalta
och allt jag har och är
är elektricitet

En gnista i historien
en suck i evigheten
och självmedveten.




Fri vers av Olof Dahlin
Läst 387 gånger
Publicerad 2005-10-17 17:29



Bookmark and Share


  Cinemiracle
Underfundigt krokigt och ändå käpprakt på om livet. Tycker särskilt om avslutningen :

En gnista i historien
en suck i evigheten
och självmedveten...

Den positionerar diktens jag mycket elegant och bryter den mer berättande formen på ett synnerligen elegant sätt. *Gillar mycket!* Tack!
2005-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Olof Dahlin
Olof Dahlin