Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad alla de som förintades när Hitler hade makten.


Äntligen, fri som en fågel

1940
Jag sitter i en hård säng
som jag delar med ytterligare tre män
bredvid, framför, runtomkring
står flera hundra sängar till

det jag ser, ska ni få se
det jag ser, är döden
det jag ser, är svält
det jag ser, är mord

dörren slås upp
alla ställer sig på det kalla golvet
"judenschwein! judenschwein!"
påkar som slår
och vi faller
och ligger kvar

i minus trettio grader
står vi i prydliga led
huttrar, skakar, fryser
önskar
GE OSS KRAFT ATT LEVA
har vi något att leva för?
alla vi känner
borta
allting vi hade
borta

jag tittar upp mot himlen
längtar
sedan kastar jag mig ut ur ledet
in i det elektriska stängslet
äntligen
frihet




Fri vers av anapanda
Läst 299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-31 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anapanda
anapanda