Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dårarnas parad i grönt


Dårarnas parad
I grönt kamouflage

Krigets färger är numer grönt
Oftast med röda märken
Med stolthet över sin dårskap

Hamnar lätt i en försvinnande grönska


Där gömmer de sej
I väntan på andra
Som man kan döda

”kill them all”
skriker man
KILL THEM ALL

Och de som inte är på rätt sida
De räknas inte ens
Som civila i Irak
Man räknar döda soldater
Men inte civila
De är för många
Eller för betydelselösa

En prick i världshistorien
Den enda pricken begravs och sörjs
Av de närmaste
Soldaten som dör
Får ”militära hedersbetygelser”
Vad nu det är, och var har det med heder
Att göra

Och för de döda spelar det ingen roll
Endast de levande kan säga att ”han dog som en hjälte”
eller ”hon mördades av militären”
Eller vad man nu säger
De säger det med stolthet
Som om de gjorde nån skillnad
Men den döde är ändock, död
Borta..

Dårarnas parad
I gröna kamouflage kläder

I krigets och dödens färger
Oftast med röda märken

Och dårarna paraderar
Med stolthet över sin dårskap
Parad som en tragisk
Parodi, över människans
Ofullkomlighet….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-01 17:45



Bookmark and Share


  peter markurth
tänkvärt
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO