Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tacksamt hem

Mitt hem är rätt nöjd med mig nu, jag känner tacksamheten sippra ut ur väggarna. Jag har ägnat en hel helg åt det och åt mina smutsiga kläder.

Det hade under en tid nu varit lite avundsjuk på de andra hemmen som börjde få höstgardiner och lite mer ombonat i sig, mitt fick bara ställa upp för mig utan större omvårdnad och vara alldeles ensamt när jag så ofta åkte bort till min pojvän och hans hem. Dammråttorna börjde flytta in och det var prylar och tidningar överallt, för att inte tala om den överfyllda tvättkorgen. Till och med blommorna började se lite hängiga ut.

Ny lyser det av stolthet när de nya gardinerna hänger på plats, dammet är borta från golvet och hela 7 maskiner av tvätt är rena och inplockade i skåpen. Jag märkte det redan igår eftermiddag, för då visade det sig att det fanns kanelbullar i frysen och till middagen bjöd kylskåpet på lite vin.

Sängen var så skön i natt och riktigt kramade om mig, efter den blivit dammsugen under bäddmadrassen igår och fått rena sängkläder, med höstfärger. Väggen log och visade stolt en tavla jag satt upp igår. Det var skönt att vakna hemma då, speciellt när alla tidningarna som ofta samlas i en hög vid sängen, låg i sin insamlingskasse.

Mitt skrivbord sträcker lättad på sig, efter att jag plockat bort en massa papper, tagit ner den trasiga skrivaren som stått där länge och monterat den större skärmen. Köksbordet vill gärna överglänsa med att var helt utan prylar och papper, med en ren duk och vackra blommor i en vas.

Snart ropar soffan och vill att jag ska lägga mig där och läsa lite, njuta en varm kopp te "eller en glögg?" bjuder barskåpet in. Vi får se, ska mata behållarna ute i miljöboden först och plocka undan det sista på diskbänken. Sen är det min tur att tacksamt njuta av mitt trivsamma hem.




Prosa av Susy Q
Läst 348 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-01 12:47



Bookmark and Share


  lycksele
Det är mycket jobb att sköta sitt hem. Men det måste göras. Sen kan jag njuta, som du skriver.
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Susy Q
Susy Q