Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har under en tid insett att jag behöver rensa ut lite gammalt i mitt hem, främst kläder, men även papper, böcker, prylar ja, det mesta faktiskt.

Gjorde en större insats idag, då jag kanske blir sambo tillfälligt inom kort.




En rensning av både kläder och känslor

Som ett jihuu flög mina kläder ut på soffan igår kväll. Jag insåg snart att jag startat i den garderob där mina färskaste inköp hängde, så det blev inte mycket avlägsnat där inte. Men imorse gick det bättre, låda för låda i en annan garderob, gicks igenom och snart var en kasse fylld.
Vidare in i klädkammaren och det flöt på så bra. Efter fyra kassar kläder och en halv med skor, öppnade jag min garderob med finkläder. Glad i hågen lyfte jag ut det mesta på sängen. Några gamla kavajer fick ingen nåd i min rensningsiver, men sen...där hängde den kvar, den där ljusgula klänningen med kavaj som jag var så fin i (för ett antal år och kilon sen). Det var inte glädje längre jag kände. Nä, det var sorg. Måste jag lämna bort den här fina ensemblen som var ett ljuvt minne från mina glansdagar? Tårarna börjde trilla, jag kände sorg i hjärtat och blev både ledsen, men även fundersam. Varför denna reaktion? Har jag svårt att släppa det som var, eller var det något annat?
Jag lät gråten komma ut tills den var klar, mer tankfull än rensninsyster, hängde jag tillbaka min gula stass. Den får hänga till sig ett tag till, det gör ingen skada.
Fortfarande ligger lite tankfullhet kvar, men trots det är jag nöjd med mitt krafttag idag. Jag bereder ju plats för en kär vän.




Prosa av Susy Q
Läst 505 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-21 16:17



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Skrives här som en dagboksanteckning
ja, det kan ju vara intressant att få ta del av något som försegicks i ditt liv

kul är det så att en sambo skall flytta in i garderoben
2009-11-21

  peter markurth
ja d e bra
2009-11-21

  Kim VIP
Ja rätt som de är efter kärlekssorg kan jag få lust att måla om, göra livet lättare genom att organisera mera i lägenheten... köpa ett badkar osv Ger en fin kraft!
2009-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Susy Q
Susy Q