Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänskaps Blod

Jag vaknade dock. I ångor från min febertyngda kropp. Svett rann lika ivrigt som fukten på väggarna. Jag såg det svarta sotet runt fönstret. Ditmålat av avgaserna från de förmånga bilarna i Paris.

Siluetten satte sig först inte på min hornhinna. Och jag hade väl inte märkt något. Om du inte sagt.

-Du ville skjuta min bror igårnatt.

Jag fick bara fram ett svagt rasslande. Men till slut sa jag.

-Vadå jag? Skojar du?

-Du måste förstå. Min bror är mitt blod som är jag!
Jag sa inget till honom. Tror mest du ville jävlas.

-Jag va väl full. O herregud hur ska jag kunna leva nu! Pep jag i min ynkedom.


Redan tyngd av alla de som fallit döda framför mig, kände jag att detta var slutet.
Jag visste du hade din revolver.

-Förlåt! Jag har förstört allt! Hur ska du någonsin kunna förlåta mig!?


-Jag förlåter dig. Kan inte vara utan dig. För de orden du gav mig betyder något. Jag har gjort ett vänskapsband till dig. Det skall sitta runt din handled.

Jag blev mållös. Kände en sådan lycka i min förlamade kropp. Att febern som genom ett trollslag, var försvunnen.

Du satte dig på kanten av den knarrande järnsängen. Lyfte bort den tunna filten och drog mig intill dig. Jag kysste din kind. Hårt, länge, ville inte släppa dig någonsin.

Så sa jag.

-Men tiden då? Vad ska vi göra med tiden.


-Tiden är substanslös. Och saknar betydelse.
Svarade du.




Fri vers (Modernistisk dikt) av stenen/ Yv Ericsson
Läst 383 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-11-03 10:04



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Då i det dära nuet läppjar ni på ögonblickssekunden, tar och kramar evigheten samt kysser in delar av alltet i det som är
2009-11-04

  dead_prez
WORD, love till dig
2009-11-04

  LenaJohansson VIP
mkt bra text...
2009-11-03

  Mygg
Ja men visst! Underbar ton du fångar här.
Börjar ana ett blodtema ;-))
2009-11-03

  Catharina Edin VIP
Oj, stenen, detta var verkligen bra, och spännande, och så fint skrivet så jag vet inte vad -
2009-11-03
  > Nästa text
< Föregående

stenen/ Yv Ericsson
stenen/ Yv Ericsson