Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

småstadstjej

jag kryssar i enkäter
försöker hitta svaren
jag kryssar mellan byggen
försöker komma ut
den här stan spärrar in
när den bygger in mig
i sina nya projekt
men jag står på mig
när jag skriker åt
nyinflyttade stockholmare
som tror att de är
så jävla storstad
att ok
jag är en småstadstjej
i en småstad
och alla mina vänner är småstad
för det
är en kärleksförklaring
eller ett förlåt
ett medigivande av misslyckande
ett pardon och ett bon appetit
för när Nya Skärgården glider in
i hamnen
när bommen fälls ner vid rälsen
när Sonny cyklar genom stan
och när Maj-Björn skriker
inne på systemet
då vet jag var hemma är
och jag kan doften på ettans buss
med ögonbindel kan jag kryssa
mellan spyorna utanför O´Learys
en onsdag, fredag eller lördag
och kryssa versaler i korsord
i kanalen
tills nackspärren sätter in
för jag är en småstadstjej
i en småstad
och vem fan är du




Fri vers av LilyRasp
Läst 299 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-10 18:46



Bookmark and Share


  en_kaospassagerare
"och när Maj-Björn skriker
inne på systemet"

HAHA tycker mest han brukar dra dåliga skämt ;)
2010-01-17

    sårosa
you go girl, typ ... vi ska go till biblan imorn iaf !!!!!!!!!!!!!!!!
2009-12-10
  > Nästa text
< Föregående

LilyRasp
LilyRasp