Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömn Blod

Du ligger hoprullad som en liten cockerspanielvalp i mitt knä. Jag kan känna ditt hjärtas vilda pickande mot mitt lår.

Jag har gjort ett halsband åt dig idag. Uppträdda små små piller liknande ett radband. Jag håller i dem en och en. Och ber böner. Men vem skall höra mina böner.

När jag ber, för ditt liv.

Idag har jag badat dig. I det dyraste hundschampo marknaden kunde erbjuda.Så du lucktar så gott.

Inte alls som den våta hund jag räddade vid Eiffeltornets fot.

Hunden som dansade ringdans kring demonernas eldar. Och va så våt. Att han inte bränndes.

Jag låter det långa håret på öronen glida mellan mina fingrar.

Nej. Inte en skada, någonendaste stans.

Ikväll skall jag väcka dig. Vi skall till torget.

Och lyssna på den där possitiva tanten. Hon som sjunger och spelar.
Som Zara Leander. Ett himmelskt dårspel.

Men du. Vi glömmer revolvern idag.

Jag ska istället skänka dig.

En egen

svans.




Fri vers (Modernistisk dikt) av stenen/ Yv Ericsson
Läst 195 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-05 16:52



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Gillar verkligen det här temat!
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

stenen/ Yv Ericsson
stenen/ Yv Ericsson