Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En varg söker i blodet

Satt på kvällarna i framvevad tystnad med fårbonden och snapsade och täljde torkat kött, gjorde erigerad mitt barn där vill jag tro, gick ut till hästen och tjuren som delade bås; gick dit med lindebarnet i natten under silvermånen, pratade med bondens vallhundar om dagen, lyssnade genom timmerväggen i vargtimman till hur han förgäves försökte förföra en vallarejänta med lent prat och Southern Comfort och tre dagars skägg. Jag såg henne, hur hon i gryningsdiset löpte emaljerad och naken över ängarna. Jag bestämde mig för att lämna bort mitt barn, ladda salongsgeväret med försilvrade kulor och följa i hennes utsöndrade spår, kosta vad det kosta ville, om det så skulle kosta mig bägge kulorna.




Dagbok av Per Teofilusson
Läst 464 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2009-11-09 13:43



Bookmark and Share


  /Isabel
Du målar bilder som få andra, Per, en hel värld av myt och verklighet. Som en skröna ur den blå timmen.
2011-02-19

  Berit Robin Lagerholm VIP
Nu bara ler jag.
Något som blev en helhet, som en ö, med vackra individer på och mustiga minnen. Omystisk mystik och få rader som sprider stark stämning.
Mycket fin var den här Per.
Trä den i ditt pärlhalsband.
2009-11-09

  Måna N. Berger
Försilvrade är inte nog, det ska vara malmklockors klang om du ska fälla vargen..
Förlorar mig i din speciella mytologi!
2009-11-09

  Catharina Edin VIP
Ja, det är som en saga, en riktig folksaga till och med, särskilt när hon springer naken över ängarna -
2009-11-09

  dead_prez
jävligt bra som det mesta jag läst av dig. först råkade jag läsa framvevad tystnad som tarmvredstystnad, det var rätt kul.
2009-11-09
  Per Teofilusson
Per Teofilusson