Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text dierkt ur märkligheten..


en diger död [eller en kärleksförklaring till livet]

 

de säger att döden är en dyster kvinna, med pilar som borrar sig genom köttet. om det är hon som dansar framgår inte tydligt, men jag vet att hon inte ler. räddning i åderlåtning, smörjelser av kåda och liljor läggs på mitt skinn, vem vågar röra min kropp utan lång pinne och inte hålla sig på behörigt avstånd. innan den dras med i kedjor bundna samman med andra kroppar. dras ned i grävda gropar av vita skelett. jag vet inte om jag är rädd eller modig. jag darrar än.

jag säger farväl till mörkret, till dess nästa gång råttorna omfattas av död

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 1194 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2013-01-12 13:39



Bookmark and Share


  mike irow
älskar täxten!!!
2016-03-23

    ej medlem längre
Oj då!
2013-01-15

    Erika H
Ja, det känns verkligen som hämtat ur en märklighet fast ändå en verklighet. Och även om tolkat som något från förr så finns detta nu och jag måste läsa texten flera gånger för att orka skriva en bra kommentar.
Du har en skärpa i din text. Ett nästan obehagligt rättframt sätt att beskriva hur döden kommer, doftar och drar i en. Samtidigt tycker jag så mycket om detta med rädsla eller mod. Och hur du darrar. Just det där darret fångar mig på ett positivt sätt.
Fantastiskt välskrivet. Tack!
2013-01-13

    ej medlem längre
Hujedanmej då så rysligt läbbigt..
2013-01-13

  Monika A Mirsch VIP
super fin text - i tider när ljuset kommer åter och skuggar graven
2013-01-12

    ej medlem längre
fan. du är duktig, bra på att skriva. jag gillar det.
2013-01-12

  hansensson
Fin. Jag får historiska bilder och visioner samtidigt som som sista raden ger mig liknelsen av att ha kommit ur en dyster fas i nutid. Finurligt. Dina texter direkt ur märkligheten tillhör mina favoriter.
2013-01-12

  AgnesP
Fast det är ju klart... tänker denna tröga läsare...:) att det är ju inte alls konstigt med det livsbekräftande.... Det står ju i titeln:)
2013-01-12

  AgnesP
I brist på bättre ord, genial:) rolig, korpsvart och märkligt livsbekräftande med tanke på temat.
2013-01-12

  Silverstripe
Starkt, groteskt och dramatiskt! :)
2013-01-12

  Federico Romano
Döden är det som kommer så småningom, men ska det fruktas, jag fruktar annat mera..
2013-01-12

  Gunnar Hilén VIP
Hurra va bra !
2013-01-12
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP