Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kramad i natt

Kramad
Gastkramad
I natten

En människotrasa
vriden på mitten

Mitt innehåll
släppte jag ut
från båda ändar

Bland bilder
som flimrade förbi
var en kurdisk soldat
omfamnad av Fader Amerika
som höll en lans mot hans rygg

Under en dvalliknande paus
såg jag Sara Danius död
och dansande
på Nobelfesten
i cerise och orange festblåsa

Kramad i natt
och i allra högsta grad vid liv
lutande mig mot en hög med röda kuddar

Nu ska jag ta mig en smoothie
med yoghurt, havre och banan
och rönnbär!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 782 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2019-10-13 15:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Insiktsfull och bra!
2019-10-18

    Lena Söderkvist VIP
Ibland behöver man hämta sig från allt, nog så sant.
2019-10-17

  KattenKin VIP
Låter som en ångestfylld yrsel, i det närmaste tömd på både liv och maginnehåll. Skönt att det vände!
2019-10-17

  Ezmeralda VIP
Så aktuellt om livets kringelkrokar.
Dina röda höga kuddar och en smoothie lockade mig.
2019-10-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Strålande diktat om livets upp- och nedgångar. Det stora och det lilla.
2019-10-15

  lila fjäderblomman VIP
Tycker om sättet att väva ihop ditt med omvärlden.
2019-10-14

  Anya VIP
Aktuella ämnen. Jaa det som händer är tragiskt. Både på hemmaplan och utrikes. Diktarjaget tar sig en smoothie och försöker gå vidare. Bra!!!
2019-10-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om att livets skörhet, och att känna glädje och tacksamhet över att själv leva och må bra!
2019-10-14

  ULJO
Påminner om vårt livs skörhet. Lev nu och inte sedan.
2019-10-14

    Lena Staaf VIP
Vilken vändning på slutet! Man riktigt hör dina plågade andetag och sedan - den lilla lättnaden, jag lever (får jag vara lättad för det?), men ändå: Vad kan vi göra annat än att fortsätta leva så gott det går.
2019-10-13

  kerstin skriver VIP
ja, livet är rätt gastkramande ibland
2019-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP