Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En väv av legender



Jag hörde flickan sjunga
där hon dansade fram på en lerig skolgård

"om allt du undrar allt du drömmer allt som du i hjärtat gömmer gick att läsas som en saga då skulle du förstå"


Jag önskar så att alla barn finge sjunga

sjunga sin vardag
sjunga sin leriga bakgård
sin glädje
sin sorg och sin ångest

Bada sina liv i toner, tårar och skratt


för är det inte så att det uttryck vi inte tillåter våra munnar
landar som en mursten som bygger in våra hjärtan


i lagomhet
ordningssamhet
och rationellt tänkande


Försiktigt körde jag ner mina klackar i leråkern och svarade henne i en improviserad dans


"Ja jag ser att du ler ler åt barnet som ännu inom dig bor
Men sagan kan va sannare än du tror!"






Prosa av Hannadraken
Läst 960 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-10-24 09:48



Bookmark and Share


  aol
En så tänkvärd klokhet i denna text.
2015-07-02

  Blomma-Stjärna VIP
det är et manifest!!!<3
2015-02-20

  Blomma-Stjärna VIP
det är et manifest!!!<3
2015-02-20

  Silverstripe
En vacker önskan och tänkvärda tankar.
2012-10-28

  Hanna Mari Wallin
Håller med Rita Brunner i denna text

mycket klokt tänkt
och budskap som skänker eftertanke...
2012-10-28

  Maria Zena Viklund
vacker klokhet
2012-10-28

    ej medlem längre
Ett viktigt budskap till alla vuxna att inte begränsa barnets inlevelseförmåga, glädje och kreativitet. För hur det än är vill vi vuxna stöpa dem i formar som vi själva accepterar och känner till.
Rubriken fångar upp läsaren och texten får en att stanna upp och tänka till.

2012-10-24

  Eva Langrath VIP
Fint formulerad text om viktigheten att våga låta livsglädjen leva kvar inom oss i landet lagom.
2012-10-24

  walborg
Mycken klokhet i denna text
2012-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken