Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden i livet

Tystnaden expanderade nog från huvudet

sedan dess, varje dag, kommer döden till mig
ett par sekunder

kroppen trycker mot marken

i en bild av min barndom och känslan som
tiden lämnat i den

hon är en mycket vacker kvinna
i tunnels dunkel

sedan skiftar ansiktet, håliga ögon
sjunker ner i ett kranium

rykande skorstenar, nattens alla öde hus

alla människor till bildens ytterkant
jag trycker, jag vet

kraftlös, bedövad, med "Varje dag så värdefull"

en psalm bottnar,

och aldrig kommer livet riktigt till mig,

hon är en kvinna, en mycket vacker kvinna
helt ensam, med den väldiga natten över sig

och min hand förblir tätt utmed min kropp








Fri vers av Hugo Ferla
Läst 275 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-09 22:22



Bookmark and Share


  oMareld
du skriver bra och på ett speciellt sätt.
2009-11-27

  Christer Eriksson
En mycket ödesmättad dikt som känns instucken någonstans i Slussens gula gång. Ett sorts skymningsland med människors förgänglighet, deras skräck och längtan efter skräck. Du mäter tid. Mörk och vacker poesi.
2009-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Hugo Ferla