Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betty Page


Betty Page
Denna så förhatliga kvinna
För vissa
För kvinnor världen över
Men kanske är det bättre för dom att mannen
Suktar efter Betty
Än att han jagar nån annan
Nån verklig som finns nära
Än en bild


Första gången jag såg Betty
Ja på bild alltså
Så var det som om
Jag hade sett henne förr
Vi var bekanta
Hon var drömkvinnan
Långt svart hår med sin inbjudande ögon
Och en kropp som man kunde för
Eller av….

Men det gick länge
Innan jag insåg
Hon var modell för alla svarthåriga vackra kvinnor
I nästan alla tecknade serier
Allt från Fantomen till Prins Valiant
I de flesta western serier
Där fanns det en ”Betty Page”
Om inte på varje sida så i varje serie
Så bekant

Hon var ju pinuppan på 50 talet som ”alla” tydligen älskade
Och talade om
Sen försvann hon utom i serierna
Och kom tillbaks förs med datorn
Då började hennes bilder åter cirkulera
Då när porren och småsnusket
Flyttade från tidningshyllorna och videobutikerna
In i hemmen och kontoren
Först till datorn sen till TV med

Nu är Betty mer ”inne” än nånsin
Det görs t o m en film om hennes liv
Och kvar finns alla dom ”kopior” som
Hon stått modell för
De som gör att hon ser så bekant ut
”Betty Page” nästan på varje sida…
en pinuppa som blir film...




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 155 gånger
Publicerad 2009-11-10 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO