Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag går mot söder

jag går mot söder
lämnar Norrmalms torg
bakom ryggen
vet inte var jag är
men det känns som att det
inte gör något idag
luften är hög på höst
och jag drar in snoret i näsan
letar efter Stomatol-skylten
i mitt egna Montmartre
hittar skylten till ljudet
av Ace of Base i mitt huvud
jag såg banne mig the sign
nu känner jag igen mig
från våra promenader
och jag saknar din hand i min nu
gatorna väljer mig här
och jag hamnar på något vis på Götgatan
det var hit jag skulle
gatorna väljer mig här
här är vinden mildare
trafiken snällare
stockholmarna pratar fortfarande
stockholmska i sina mobiler
samma samtal som vanligt
men de gör det bättre här
det röks till och med mindre här
vill jag tro
fyndar jeans som jag letat efter
i månader
de fanns här på Götgatan hela tiden
kostar chockerande lite
och jag känner för att leva
i de där jeansen
när man sitter på Muggen på Götgatan
sitter man på café
här kostar latte och kaka sjuttiotre
tjugo kronor mer än i Jönköping
men ägaren är trevlig
och gör hjärta på latten
du, det här är Götgatan
det kostar tjugo kronor extra
killarna som går förbi utanför
i sina segelbåtskläder
äger faktiskt segelbåtar
och de som ser ut att ha rika föräldrar
har faktiskt rika föräldrar
barnvagnarna går uppför Götgatan
och barnvagnarna går nedför Götgatan
en tjej med kamera
går uppför Götgatans backe
och sen går det förbi
en annan tjej med kamera
nedför Götgatans backe
den lilla latten är slut
och hjärtat ligger i min mage
men kakan finns det lite kvar av
den var för söt och nu mår jag illa
jag mår illa på Götgatan
men jag mår hellre illa här
än någonstans
alla är någon här
någon viktig
ingen tittar ens extra på Rakel Molin
för alla är någon här på Götgatan




Fri vers av LilyRasp
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-10 02:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LilyRasp
LilyRasp