Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När stillhet finns att tänka klart




Tranvikstankar den första morgonen efter flytt

Plöjd ligger jorden

vänder blanksidan upp

i fåra på fåra

 

jord brun

novemberhimmel metallgrå

tidstillan total

 

vid björken till vänster

står en satellitparabol

inte kopplad ännu

till någon del av mitt liv

 

för mot den tunga jordens vikt

står mediabruset i radiorymden

obetydligt och ultralätt

 

när jorden viskar

överröstar den Sky News,

CNN och YLE/SVT

 

tack himmel

för den goda jorden

och dess stilla språk




Fri vers (Prosapoesi) av Björn Donobauer
Läst 528 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-10 08:01



Bookmark and Share


  britt-marie VIP
tack himmel

för den goda jorden

och dess stilla språk


Bland det vackraste jag vet är nyplöjd jord!

Tack för denna dikt Björn!

B-M
2009-12-31

  walborg
Back to the earth - underbart skönt att läsa detta!
2009-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer