Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyårsraketer


Vi skjuter upp

Decemberfinal
almanacksbyte
summering av året som gick
insikt om allt det lovade som ändå
blev uppskjutet

Som om
det räckte med raketer
4500 ton explosionsdamm
över nejderna
för att skjuta upp
framtiden

Vi skjuter bara upp insikten
att sekundlånga bloss
aldrig är ljus nog för
en enda blommas frö
att gro

Uppskjutna mot natthimmel
syns de vara
vad de aldrig blir
men de skjuter upp intrånget
av det ljus som är människans liv

så nöjer sig människor
med bagateller
bara de väsnas
och sprakar, kort
och skrämmer bort
"The Hound of Heaven"


(The hound of Heaven är den hand utsträckt efter oss i vårt förlorade tillstånd som vi undviker så länge det bara går)




Fri vers (Prosapoesi) av Björn Donobauer
Läst 695 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-12-29 11:40



Bookmark and Share


  aol
Gillas en klok betänkansvärd text,
2018-01-08

  Marita Ohlquist VIP
Din text väcker många tankar, tack för det!
2017-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer