Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När en oprövad röst plötsligt sjunger, måste man fråga varför sjunger du nu? En text från 2007


Nya sånger kommer till av urgamla skäl


Sångerna
När kärleken smakade ett par människoläppar började den att sjunga'


Strax innan konserten skall börja
då jag uppklädd
friserad och doftande
står vid min spegel,
och då sångerna redan
börjat sippra fram mellan mina läppar
undrar jag 'en passent'
varför jag numera
sjunger mera?

Allt liv kan inte sjunga högt
kråkor kraxar
storkar klapprar med näbben.
Jag gastar 'Nocturne' om morgonen
och 'klang i buteljer alla' spik nykter.
Sjunger inte bara om 'Längtan',
tärs av den.
Jag vet en dejlig rosa
och Kristallen den fina
finns nånstans i mitt Österland

De spända stämbanden svänger,
marcherar till en lyckligare pipas ljud,
innerst inne vibrerar
det så vackert skimrande havet.
Jag vet,
mina läppar öppnas till sång
för de har smakat dina.




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 83 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-10 10:59



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Fint att läsa, en tidlös text
2023-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer