Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återblick på ett kommande vansinne.


Tio år efter Utöya

Den bleka dödsmakten
pepprade kroppar med röda blemmor
Sablade ner liv efter liv av hat
mot andras liv
och i brist på ett eget.

Trodde vi då att det var ett stoppljus
för likadana fasor
trodde vi fel, så oändligt fel
En massaker om dagen är mera sanning
än att just den människan var unik.

Vår berättelse är den
att vi av överskattning tror
att Breivik var ett unikum
men utan Guds nåd
kunde han varit jag, eller du.

Hans arvtagare slaktar idag
skolbarn i Nigeria
I morgon når de ända hit




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 281 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-22 16:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Alla är inte föremål för Guds nåd. Många har stängt sina hjärtan för Honom. De flesta, faktiskt.
2021-11-05

  Solstrale VIP
En tankeställare då och då vi alla behöver grunna på! En smärta och sorg griper för alla som föll för andras illdåd! Medkänslan är stor för de efterlevande vartän illdådarna härjar.
2021-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer