Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man är näst i ledet..


Det drar en kall il från framtiden

Illusionen var ganska solid
Inte en dag under nästan en livstid
Var jag äldst i familjen
Mor fanns där som ett obesjunget värn
Mot de sista dagarna av mitt eget liv

Men så blev det som det inte bara kunde
utan måste ske, hon stängde sina ögon för gott
Och jag som alltid känt att jag stod i lä för dödens vind
blev plötsligt först i kön till brand och urna

Det känns naket, på nåt konstigt vis
Fast i eftertankens kranka blekhet
är det nog en efterkonstruktion
jag tänkte sällan på min hädanfärd
Och troligen inte på hennes.

Men hon gick, stilla, i frid
Inte heller jag tänker ta strid

Det blir som det kan




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 371 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-30 15:27



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Tack för stark text som berör! Speciellt lever dessa ord kvar i mitt inre:

"Och jag som alltid känt att jag stod i lä för dödens vind"...
2021-05-10

  Lottie Ålhed VIP
Fint diktat om generationsväxling
2020-04-05

  Minkki VIP
klokt och ärligt, plötsligt står man där med sina känslor i en ny situation. Tack för att Du delar dem med oss
2020-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer