Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

andetag

 

 

har slutat att kämpa

skriker inte längre

andas bara

ett andetag

i taget

 

ligger och guppar i vattenytan

näsan når nästan upp

snappar åt mig lite syre

ett andetag

i taget

 

söker hud att klä mig i

skyddande tålig hud

som håller ihop mig

medan jag andas

ett andetag

i taget




Fri vers av Jojo
Läst 388 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-11-11 15:13



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ett andetag kan ge mer än vad den som inte kan andas rätt
kan tro
rätta rader som gen en syre att skriva igen
2010-01-16

  Cinemiracle
Den här är inte bara bra - den gör ont. Det var längesedan jag läste med magen och bröstet. Skall man tacka för det? Jo det skall man! Att få ta del av bra texter är alltid värt ett tack.

Tänkte på den här:
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=325678

som är en helt annan angreppsvinkel på samma uppgivenhetskänsla, skrivet av en av mina stora idoler.

Tack än en gång!

2009-11-20

    Mejja
Ett andetag i taget får jag ta när jag läser dessa dina ord som kommer näranära
2009-11-16

    Bim
....känner stor medkänsla
2009-11-14

  glittertindra
gripen av denna text...
2009-11-12

  Fånga dagen
Bra skrivet känner hur du kämpar emot det som drar nedåt

kram Anna-Karin
2009-11-12

  Sorgsenheten
Känner verkligen igen mig. Fin :)
2009-11-12

  Rosmarin
jättefin

tänker att det handlar om acceptans och omorientering

får mig att tänka på att vara allvarligt sjuk och samla kraft i stället för att kämpa mot sjukdomen (det är min egen erfarenhet jag lägger i denna tolkning)
2009-11-12

  Redeemer
Underbart!
2009-11-11

    ej medlem längre
mvg :)
2009-11-11

  blaite
Vackert och tungt..
2009-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo