Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En "omskrivning" av historien om Ceasar , romersk Kejsare (om jag hade fått råda)


"Han kom, han sågs, han vägrade !"

Ceasar kom
Folket hyllade

Ceasar överkom,
det gjorde folk
förbryllade

VAD han överkom (?)
Jo, sin stridslystnad
folket greps av tystnad
soldaternas krigslystnad
var, härmed, bortkrystad

Istället blev
Ceasar Duvuppfödare
Inget mera dödande
"Vita duvor behöva vi ,
de för oss bud, de stå oss bi !"
Ceasars bevingade ord
gjorde slut på alla mord

Alla födde upp duvor nu
det blev poppis ju
för duvor de flög ju så bra
och alltid dit de ska........

Och vapnen till redskap slipades
till husen som skulle byggas
DET var Ceasars Nya Tes
och INGEN för detta kunde skygga......

-----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-11 17:32



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Skuggan var borta
krigare kom till korta
och alla va, de började
väl då att sporta...
Så gott skrivet!
***************
2009-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska