Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Victorianska arvet


Det victorianska sex-arvet
Är inne på sjätte och sjunde varvet
Från människofientligheten
Moralist beteenden i verkligheten
Mest då i sociteten

£:iga i både pung
Och pung
Med överdådighetens svung
Så utdelar man hellre en liten slant
Än att sätta sin ”moral” i pant

Så svarta små själar är de dock
Med käppar, hattar, Rolls och rock
Vad ska de säga till Sankte Per
Han, som ser ner i sin livets bok
”det står ju att du moralist är”
”Vi har ej plats för sådant tok”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 176 gånger
Publicerad 2009-11-13 11:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO