" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

titel och text inspirerad av E.A. Poe's "The Masque of the Red Death" Bilden: Manilla Road på vilken det finns en låt med samma namn från ca 20 år sedan




På Maskernas Röda Bal

~*~

Smärtan är min rival
när du dansar alla helvetes kval
som på en Dionysisk backanal
eller en maskernas röda dödsbal

Att dansa på ängder i frid
se där uppå blomljuset så skirt
en vila mot förr det då blir
mot världens orättvisor vi tagit vår strid

Nu hägrar en tillvaro i fred
vintergatan
vägen dit med alla barns önskningar bereds
stjärnorna
en jul året om är nu en ny sed
vila nu hjässan uppå denna allblomsters hed

ty,
Smärtan är min rival
när du dansar alla helvetes kval
som på en Dionysisk backanal
eller en maskernas röda dödsbal

Vi är i livet stundom dess ofrivilliga fakir
så se uppå nymånen blid
en lysande evig framtidsbild
vattendelaren delar inte vårt hamninlopps pir

Förr härjade en tillvaro där de fyra ryttarna red
unisona
tankar tog oss bort och jag din handled
förenade
nu och för alltid vi tog världen med storm där vi framskred
i minnen av allt det goda och de dagar då du led

då,
Smärtan var min rival
när du dansade alla helvetes kval
som på en dionysisk backanal
eller en maskernas röda dödsbal

LPWJ 12/11/09




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-12 22:29



Bookmark and Share


  Miss Mod
Tror nog den ger henne styrka, dunderstyrka...
2009-11-13

    Calin
I evighet ska jag minnas aldrig glömma vad minnen fört.
Agni- äntligen hittade jag ordet ...Tack
2009-11-12
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP