Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

North Fuller Avenue




Ballerina

EFTER SKÖNHETSTÄVLINGEN LÅG JAG BREDVID EN BALLERINA, HUD MOT HUD. JAG LJÖG FÖRTROLIGT I HENNES PÅVRA OCH TILLFÄLLIGA SÄNG. HON VAR OSKULDSFULL OCH HADE PIMPLAT VIN MED OSS. NU VAR HON EN ONANERANDE TORI AMOS, HENNES BRÖST HOPPADE UT OCH MAPPEN ÖPPNADES. VINET OCH OSTEN LÅG ÖVERGIVNA PÅ GLASBORDET OCH SÅG GENOM HÅLEN OCH MYNNINGARNA EN AVGRUNDSDJUP OCH HJÄRTLÖS HUNGER...

NÄR DET VAR ÖVERSTÖKAT RINGDE JAG ZINNY OCH FRÅGADE OM JAG FICK ÖVERNATTA I HANS KÅK DÄR JAG ALDRIG HADE VARIT FÖRUT. JAG HADE HÖRT TALAS OM HANS ROCKBAND I RADIOPROGRAMMET JAG FÖLJDE PÅ LÖRDAGARNA DÄRFÖR ATT JAG INTE SÖP. MEDLEMMARNA I HANS ROCKBAND BODDE DÄR SOM ETT KOLLEKTIV AV DAMMTUSSAR OCH PEDANTER. EN TAXI TOG MIG FÖRBI DEN SVÄNGDA HUSRADEN MED RUMMET FRÅN DONAU UPPE PÅ VINDEN OCH ÖGONKAKAO ÖVER ALLA POLLYANNAS LAKAN.

BREDVID BIOGRAFEN FANNS OCKSÅ EN OCH ANNAN KLUBB SOM VAR LIVSFARLIG ATT VISTAS I OM DET SKULLE BLI BRAND DÅ DET INTE FANNS NÅGOT LARM. TVÅ NYBLIVNA KVINNOR VARS RIVALITET BORDE HA TAGIT SLUT SAMTALADE MED VARANDRA. OCH HON SOM HADE HITTAT PÅ DE PARANOIDA FRÅGORNA SKULLE TURAS OM ATT GÅ MELLAN HISSEN. MELLAN BIOGRAFEN. MELLAN SIN SANITÄRA OLÄGENHET.




Prosa (Roman) av Mattias Holmström
Läst 384 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-17 13:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström