Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påklädd fjäril

JAG FÖRSÖKER ATT RINGA MEN HON SVARAR INTE. HEMMA SITTER JAG OCH FUNDERAR OCH LYSSNAR PÅ TYPE O NEGATIVE OCH SEDAN GÖR JAG SLUT PÅ ELÄNDET. OCH SNART HAR JAG SÖKT UPP HENNES PLÅGOANDE. MEDAN HON STANNAR KVAR PÅ RUMMET OCH VINGLAR MED EN CIGARETT. OCH SEDAN PÅ PREMIÄREN SOVER MIN FÖRE DETTA FLICKVÄN I ETT MYCKET KUSLIGT HUS. HON GÖR SIN STÄMMA HÖRD GENOM ATT SNARKA OCH GÅR INTE ATT VÄCKA. HON SITTER BARA I BLUE VELVETS GARDEROB, INNE HOS DOROTHY VALENS OCH SLICKAR SIG OM MUNNEN. MED HÅR SOM RASADE MELLAN MINA SAXHÄNDER I OÅTKOMLIGA FAMILJEALBUM.

HON RÖKER OCH JAG MÅSTE TA ETT DJUPT LITTERÄRT ANDETAG. VID FRIMURARNAS KAPELL MED ETT FÖNSTER MOT GATAN SER JAG BLOTTAREN STÅ. POLLYANNA KAN MINNAS SINA PREDIKSTOLAR UPPJAGADE GENOM NATTEN. OCH HON GÅR BAKOM EN FÄRGGRANN TROENDE SOM HAR TVÅ PORSLINSBRÖST OCH SOM GILLAR ATT SKVALLRA. OCH HON TYCKER OM HUR DET BLIR, DET ÄR DET HON ÄLSKAR.

HON PLOCKAR UPP REVOLVERN. HON LÄGGER TILLBAKA DEN HANDSKRIVNA ROMANEN I HYLLAN. DET RINGER PÅ NATTEN OCH HON SVARAR KORTFATTAT PÅ FRÅGOR FRÅN POLISEN. HON HÖR HONOM SÄGA NEJ I ETT ANNAT RUM. SÅ HON GÅR I HANDKLOVAR ÖVER DEN GRÅA EN HALVMETER HÖGA SLYN. EN KATTUNGE MED VASSA KLOR STRYKER MOT BENET. HON FÖRSTÅR ATT DET ÄR HANS PUSSYCAT. OCH HON UPPFATTAR HONOM SOM EN PÅKLÄDD FJÄRIL MED SPETSIGA HÖFTER.

ILLAMÅENDET MOT DYNAN. DROPPARNA AV HONUNG PÅ HENNES MUN. HON VISADE SINA NERBITNA NAGLAR OCH DE LÅNGA KLÖSMÄRKENA PÅ RYGGEN. HON LÄNGTADE TILL VINTERN DÄR HEMMA. TILL SNÖYRAN OCH DEN SORTENS NYÅRSÖNSKNINGAR SOM FAKTISKT SLÅR IN. HON DRACK UR DEN DÄR KOPPEN. DET SMAKADE KALK. RELIGIÖST KALK. JAG FÖRSTOD ATT HON KÄMPADE I ETT KRIG OCH ATT HON SKULLE GÅ UNDER. ATT HON REDAN VAR FÖRLORAD...




Prosa (Novell) av Mattias Holmström
Läst 440 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-27 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström