Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..


Vi var soldater

Vi var vapenbröder sedan tonårsben
oskiljaktiga sköt vi alltid från höften
siktade barnsligt högt

men hamnade allt som oftast
nere i helvetets ekorrhjul

Tillsammans stred vi mot ytan och för konsten

min svaga hållning, din skitiga look
vår bespottade charm

utgjorde grunden för vår rädda armé
där vi hjälpte och beväpnade varann

Men nu har den fallit en sista gång
en svart söndag, under en lika svart trerätters meny
rasade vår egen berlinmur

men ärren från krigen glöms aldrig någonsin bort
för vi var soldater sedan tonårsben




Fri vers av J P
Läst 358 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-15 18:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Vemodsvacker.
2009-12-03

  etthjärtaäralltidrött
Vemodigt vacker läsning.
2009-11-15

  HQ
En underbar text med ett vackert språk.
Den väcker tankar och ger många bilder.
2009-11-15
  > Nästa text
< Föregående

J P
J P