Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..


De svarta rubrikerna

Luften är fuktigare
bakom munskyddet som skyddar
mig från din hela existens

De svarta rubrikernas trycksvärta
har inte hunnit torka
det första spadtaget är här

**
Jag räknar spadtagen
det går åt att
gräva min egen grav

Det finns ett djup i livet
men djupet ner till döden
är oändligt mycket längre

**

Trycksvärtan färger mina tummar
ingen kommer undan
de nattsvarta rubrikerna

En del läser dom inte
vi andra tar saken i egna händer

Vi gräver vår egen grav




Fri vers av J P VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-02-15 11:07



Bookmark and Share


  Jess1
Gillar ??
2022-09-14

  bumerang

att läsa "de nattsvarta rubrikerna" - det är modigt.
att inte - kan vara att söka sig till en annan sorts grävande modighet.
en annan sorts grav kan grävas för rubrikernas trycksvärta.
Tänker jag och begrundar din dikt.
2022-07-06

    Emmeline
Älskar stycket. "Det finns ett djup i livet
men djupet ner till döden
är oändligt mycket längre"
2022-04-04

  Skrivmaskinsskriverska
Dikten känns.. i en stundtals beröringsdöd omvärld.
2022-02-16

  Ordsus
Det känns som dikten är skriven med mycket frenesi. Tolkar den både som personlig men också som en bild av rådande politiska läge i Europa. Gillar bildspråket, speciellt det ödesmättade stycket "Trycksvärtan färger mina tummar ingen kommer undan de nattsvarta rubrikerna"
2022-02-15
  > Nästa text
< Föregående

J P
J P VIP