Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

preliminär version Bilden: Agni, eldens bevarare och av hemmets härd http://en.wikipedia.org/wiki/Agni




Sagan om en Lord (en skapelseberättelse poetryslam)

~¤~

Poetryslam snabbt som en MC
en HD, en Harley Davidson Hard Drive online at the same time
en MC DJ
en master of ceremonies och disc jockey som rider
samtidigt som han lägger på en ny vinyl, CD och pannkakssmet på spisen
en MC

ett
Momentum Continuum

många kanske inte vet
att mardrömmar finns med i evighet
för att upplysa om vårt sinnes fragilitet
för att hålla oss sane som de säger i Amerikat
så jag skriver sällan om det
det mörka
finns med
det är för vanligt
det är för upptrampat i stigarna av skogar och penna och block
skrivmaskinspapper och dator på 90-talet
jag skriver hellre ner de starkt och klart lysande meningar jag får i huvudet

AHA upplevelser
man ska vara glad så länge man har dom
en sak är bara ny en gång
ja nu har jag upplyst er om det

så länge ni hejar på de elaka små barnen i klassen försvinner de inte från stand up comedy scenen
förrän de slagit sönder ett par bra skämt och spritt myten om killbaciller
men glömt att de numer är bland vuxna

likt djävulens advokater

hellre någon som älskar pengar som har hand om statsfinanserna
än de i levnadslustens monopol som föraktar de fria marknadsplatserna

de behöver inte skriva mörkt
mardrömmar finns ändå nästan dagligen

man kan
alltid önska
något ska bli bra
eller inte vara
så dåligt

men allting
är alltid bra
och dåligt
på samma gång
på olika sätt

men dåligt kan vara kort
och bra långt

när jag söker det ordet
jag har det på tungan
när du blöter ner bordet
jag har dig på tungan

den ron som jag söker
utan vind och åror gå skutan
den bron som jag bränner
den som jag kan vara förutan
den tron som jag föddes med
kan jag inte leva och skapa utan

vi rider ut vågorna

när jag söker det ordet
jag har det på tungan
när du blöter ner bordet
jag har dig på tungan

vi rider ut vågorna igen

den annalkande skymningen
den borthalkande dagern
den överallt svalkande nattetiden
tills den uppåtgående solens dagning igen

ute på en mosshed
där moderna människan ibland färdas med moped
(så ock jag i forna dar, et tu Brute)
men där förfäderna framred

förrättad är beskrivningen av den förorättade i denna skapelseberättelse
om livet förr, nu och sedan
som alltid sakta förflyttar sig i tanke och rum
på samma plats och i alla årstiders kontinuum

LPWJ 15/11/09




Fri vers (Spoken word/Slam) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-17 07:04



Bookmark and Share


  mikael ejdemyr VIP
Ja, den passar sannolikt på ett poetry slam, om du nu gillar sånt. Skulle gärna vilja höra dig läsa den :) Tankeslingan kring mardrömmar var viktig (även om... glättighet också kan vara rena mardrömmen!) Gillade rimlekarna, blötheten där i orden och att ha nån på tungan.
2009-11-19
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP