Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vår i november

om våren
när kroppen vibrerar av mars
rullar ejderropen in till oss från fjorden

då reser sig allting i mig
både hår och annat

ejdervår
sedan barndomen en inkarnation av
livsäventyret

det börjar om
kärlek
barn
generationer

och i utsikten guppar ejdrarna
"ahouii" ropar gubbarna
"gagg-gack" blir svar

och nu här idag
den sjuttonde november
har ejdrarna redan börjat
jag hör det
och i ett glest solljus lyss jag marsig mot havet

det reser sig av borst
det reser sig av allt i mig

också i november




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-17 17:11



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Bara en så...helt underbar dikt.
2009-11-17

  Line W
Så vackert! Livet pågår för fullt även i november :) Kram
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP