Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vägen hem kan kännas lång ibland

vägen hem kan kännas lång ibland
eller svår att hitta vissa dagar
men jag såg en tavla idag
som jag tyckte om
sofie sa att det var något
med ljuset i den
jag såg mest en lång väg
framför ett hus i småländsk sommaridyll
och tänkte att där vill jag gå
för jag tror på det där
och att det finns en ordning i allt
hem, hjärta, huvud
och det ena ger det andra
för hem är där hjärtat är
och där hittar man
förhoppningsvis huvudet också
jag har starka ben
och ett svagt hjärta
och jag tycker om att ge
människor en andra chans
tredje, fjärde, femte
och det är lätt att hålla hand
i kända städer
på okända gator
men det är svårare att hitta hem
kanske därför det är lätt
att tycka om Engströms tavla
när vägen hem känns rakare
och det går att tro på
att det ena ger det andra









Fri vers av LilyRasp
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-17 23:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LilyRasp
LilyRasp