Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- rumsdynamiskt skådespel i en annan värld.


några synder att leka med



- Varsågod och sitt! sa den Högmodige.

Blicken åkte hiss på objektet.

- Din värdelösa skit! skrek den Giriga.

- Du ditt kryp! Den Högmodige vispade orden som en piska. Han vräkte girigheten av stolen.

Den Girige grep piskan med båda händerna och kastade den högmodige över den vredgade Vredos.

- Helvetet är mitt, skrek Vredos.

Högmod vände sig mot den Girige och slet av honom kläderna.

- Rör honom inte! skrek Lättja. Men ingen tog någon notis om henne.

Vällust var redan avlad och på väg mot avundens mylla.

Den enda som vill viga dem var Lättja.

- Tager du denna Högmod till din äkta make, att älska i lust och död?

- JA!

- Tager du denna Vredos, att älska tills döden skiljer er åt?

- Ja! Vällustigt JA!

- Härmed förklarar jag er för evigt syndiga i det lättjefulla äktenskapet!

Amen






Övriga genrer av L.byström
Läst 614 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-11-22 01:18



Bookmark and Share


  Connie
En helt underbart lek med karaktärer! Precis i min smak!
2014-09-30

  Ingrid Trolle
Både roligt
och tänkvärt
2014-07-25

  Björn Donobauer
A match made not in heaven, damn
2013-12-09

  Cosmic Johanna
Ja det här var roligt och skruvat,

ett genidrag av skådespel mellan de rumlande karaktärerna,

som passar ypperligt i sina roller!

varma applåder!
2009-12-20

  Dorian
Det här blir jag imponerad av, rent av avundsvärt.
2009-11-22
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström