Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns i min bok Existens (96 sidor inklusive illustrationer till vissa dikter). Dikten handlar om att betrakta ett gammalt foto och upptäcka den fotograferades livssituation emedan man var omedveten om detta då man tog bilden.


Skuggan av ditt förflutna

jag såg i dina ögon
att de hade givit upphov
till ett gällt skri
vars ljudvågor sköljt bort
dina skrattgropar
såsom havet
utplånar sandslott
då månen kommit för nära

och jag kände lukten
av ditt smink
så du måste ha gråtit
bara några timmar
efter att blixten
tecknat av din gestalt

kunde även se
sprickor i luften
som omgav din hand
det var spåret av
att den motvilligt
ändå övertalats
att inte täcka rummet
mellan dig och kameralinsen




Fri vers av Ronnie Aspbäck
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-19 19:20



Bookmark and Share


  Cahaya
Oj... Den här grep tag i mig. Sådan tragedi och sorg du återberättar. Kan se fotot famför mig... Mycket bra.
2011-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Ronnie Aspbäck
Ronnie Aspbäck