Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Domsöndagen


137. Stilla mina tankar



Tystnaden kommer tassande
en vindstilla afton från bergen
Jag vill dröja kvar en stund
och stilla mina tankar

Ett lugn sveper in naturen
och den första stjärnan tänds
Jag hör en röst i natten
I min hand bär jag fullmånen

Jag bär på sorg i mitt hjärta
sorg över det hotade livet
sorg över all ondska
Stilla mina tankar

Herren Gud kallar på jorden
Det fullkomliga livets under
Jesus Kristus
kommer att läka jorden
hem till Fadern

Må vi glädja oss över
det som Gud har skapat
Han kommer
Ja, Han kommer snart






Fri vers av Maria T
Läst 251 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-22 20:04



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Ord som tröstar och ger trygghet.. tack
2009-11-23

  Jaseph
En hoppfull dikt, med förtröstan och tillförsikt i en svår tid.
2009-11-23

  walborg
Innerligen tack för dessa gudomligt vackra och tröstande fina rader på domsöndagen - kyrkoårets årets sista helg.
2009-11-23

  anits VIP
Mycket vackert, dina ord berör, mycket
2009-11-22

  aol
så trösterikt du skriftar
2009-11-22

    Annika J
En oerhört vacker dikt, inte minst andra strofen.
Och egentligen enda hoppet inför vår egen och världens ondska,
att Han kommer!
2009-11-22

  Larz Gustafsson VIP
Mäktigt vackert!

Marana, ta!

(1 Kor 16:22).

Anden och bruden säger: Kom!
2009-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T