Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En soldat



Din törnekrona Herre
på Golgata låg kvar
när till graven Dig man bar
Du som så oskyldigt lidit

En soldat som dagen efter
kom till korset ångerfull
såg hur kronan brann i solen
som i lågor och som guld

Signad vare Du Guds Lamm
som efter löftet från profeten
lidit så för mänskligheten

Vad soldaten ensam fann
där på berget Golgata
var Din törnekrona Kristus
Den som gav Din panna sår
Herre nattens skuggor dagas
och din frälsning alla når





Fri vers av Maria T
Läst 537 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-09-13 16:19



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skrivet en berättelse jag har aldrig hört!
2015-10-12

  aol
Tack för berättelsen så intressant, visste inte att Casca hade funnits i verkligheten läste en del fantasyböcker om honom han kunde inte dö,
2015-09-19

  walborg
Tack för en berättelse jag aldrig hört!
2015-09-13

  M M Mannheim VIP
Enligt legenden hette han Casca och ska efter Golgata vandra som den evige soldaten och kan inte dö. Bra skrivet av dig Maria T.
2015-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T