Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det gråaste gråa, från morgon till kväll


November





Återfallets månad
med knasig depression,
när allting går åt fanders
en inre explosion.

Man ömkar och man sväljer
sin stolthet i ett nafs,
ensam står sen barnet
med gråcellernas tjafs.

Det darrar uti själen,
det darrar överallt.
Och ynkligheten finns där
man fryser, det är kallt.

Att kunna tänka logiskt,
att ett och ett blir två.
Det finns ej på tapeten,
för många svårt förstå.

Sådan är november,
grå i skadad zon,
snart tänds åter ljuset
med sprudlad revolution.

Då ska vi pynta huset
med glitter och glamour,
och lilla tomtegubben
han jobbar ju a´jour.

Så därför ska vi tänka
på vår och sommar kär,
och höstens mogna frukter
med allt det innebär.

Tvi vale för november,
den gråa månads fort.
Som endast sårar själen
och gör ej något gott.







ME/09









Fri vers av Madjori
Läst 143 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-23 09:16



Bookmark and Share


  ULJO
Härlig dikt om den gråa och trista november. Men håll ut snart kommer ljusets månad med förhoppningsvis gnistarande och vit snö.
2009-11-30

    Bodil Sandberg
ja nu ä dä så grått så grått att man snart får ett sammanbrott*

du skriver som alltid så det KÄNNS - APPLEAUSE
2009-11-23

  Jaseph
November är en jobbig månad. Jag brukar söka något positivt i varje månad. Men november har inte så mycket positivt. Sköna rim i denna novemberdikt.
2009-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori