Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

övergivna platser

 

 

när alla granarna lagt vilan i mossad mark

ser du på mig och ropar

 

högt ovanifrån

 

"jag är också här- se mig"

 

men glaset som skiljer din himmel från mina stjärnor har ingen botten

och livet söker nya armar ständigt

 

jag är mina övergivna platser och alla dem jag aldrig fann

barnet som lekt naken i gyttjan, orons moder och lättjan

 

trådarna är så ömma när de brister mellan våra försök -som om de spunnits av silvertårar 

 

och jag anar att glas och tårar är en krossad spegel 
att gyttjan är min egen 

 

och att stjärnljuset är miljoners år äldre än jag 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Hannadraken
Läst 308 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-11-23 11:51



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Berörs starkt av denna texten i sin helhet - men ett par rader kommer jag att ta med mig för lång tid framåt - "jag är mina övergivna platser och alla dem jag aldrig fann"
I dessa ord hör jag djup ropa till djup
2009-12-19

  stenhur VIP
många fina rader att suga länge på!
2009-11-24

  Gunnar Odhner
Tjusigt med rymden kring tankarna. En reflektion: om gyttjan är din egen borde stjärnljuset vara det också. Vi kanske är äldre än vi tror (på tal om att man hittade en urmoder som var 4,5 miljoner år gammal).
2009-11-24

  noname_realmind
Mycket vacker!
2009-11-24

  Eva Langrath VIP
jag följer med på resan genom själens vrår och känner ömhet för orden som känns både sorgsna och varsamt ödmjuka på en och samma gång.
2009-11-23

    ej medlem längre
det är mycket här. den hittar vägen. tack för att du skriver.
2009-11-23

  Gunilla VIP
Din text riktigt snirklar sig in i
själens djupaste vrår.
Vacker och svår hålla kvar
likt rinnande vatten
mellan kupade
handens
fingrar.
2009-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken