Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
23 april 2009


Berättelse för ett skymmningsland


Jag har något att berätta för dig innan jorden ännu en gång går under.
Det är något jag funnit ut efter några korta och stormiga år.
Om du vill höra mig, trots att det är angeläget, vet jag inte,
men - En dag leddes mina steg till okända trakter,
där var en äng som vilade i en djup och mycket mörk skog
Jag stannade till för några minuter eller några år -
jag hade aldrig sett något liknande - det var som att himlens hela härlighet
hade samlats i denna glänta mitt i skogens dova mörker.
Som om solen slösade hela sin prakt och gunst
på endast denna lilla förgängliga gräsplätt.
Jag stannade till helt kort - men gick sedan vidare,
fortsatte in i skogens mörka djup varifrån jag kom.

Men när trädens barriga grenar tätnar omkring mig,
som om de ville kväva mig,
försöker jag erinra mig den lilla soldränkta ängen,
någonstans - det verkar som en dröm när jag säger det - mitt i skogen.




Fri vers (Prosapoesi) av näver de anima
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-24 09:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse...på den öppna platsen är gräset underligt grönt och levande"
Tomas Tranströmmer.

Applåd och bokmärke.
2009-11-25
  > Nästa text
< Föregående

näver de anima