Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag kallar den min



jag ska skriva om en plats
inte långt härifrån
jag ska kalla den min
och låta drömmen visa mig
att den finns


jag ska skriva om att vilja vara någon annan
i en främmande del av stan
på en solig balkong
jag ska skriva om att trivas bäst
i sin egen frånvaro


och jag ska berätta om ord
om bilder och poesi


jag ska skriva om känslan
av att inte vilja
skriva längre


jag ska skriva om hur nära
man kan komma någon
lite på avstånd
och hur en känsla som är sann
kan tala i gåtor
men aldrig riktigt
ljuga


jag ska skriva om ångest
revben och hunger
och jag ska berätta om dagar jag kunnat äta upp
hela världen


jag ska skriva om yta
mönster och blommigt tyg
jag ska skriva om färg och
hur allting är svart och vitt
från grunden


jag ska skriva om hur det känns
att jaga efter något
man vet att man aldrig kommer att
hinna ikapp
och varför ben blir slitna
av att inte rusa efter


jag ska skriva om söndagar
och hur man hellre än att möta världen
ligger kvar och blundar
lite längre


jag ska skriva att jag också varit där en gång


jag ska skriva om kärlek
och vad den betydde för mig
innan vi möttes


blunda och förstå
varför
vi aldrig kommer att kunna vara utan varandra


jag ska jag ska berätta en saga
där nästan allting slutar bra
jag ska kalla den min
och låtsas att jag upplevt den
på riktigt




Fri vers av Mandelma
Läst 277 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-24 11:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mandelma