Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

väntar på någon som kan rycka upp mig ur jorden

arbetslösa
oerfarna maktlösa
tidsödslande ungdomar

sa butikschefen

de borde avvisas
förgöras
halshuggas
innan de öppnar käftarna och hävdar sin rätt

vi vill inte ha dem här
och ärligt talat
skulle de nog inte bli särskilt långvariga
livet är hårt
och det ska kännas
att man lever

suckar tungt men börjar bli van
imorgon är en annan dag
och kanske är det min tur
imorgon

men

efter nitton år har man hunnit säga så förut
och jag vet likväl idag
att det inte kommer förändras
ett skit

för vad är personlighet värd
när de som bestämmer inte har tid
att skaka hand
när allt ska skrivas ner på papper
som egentligen gör detsamma
för chefens dotter har slutat skolan
hon med

ge fan i dem

flytta och se någonting nytt
besök länder
och bli en del av dem
lär känna människor och bli en del av
någonting större
segla
bli ett med måsarna
havet
kasta dig ut men

tappa inte bort dig

kanske behövs du
imorgon




Fri vers av Mandelma
Läst 358 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-02 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mandelma