Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu ska ni få se på svada

Nu ska ni få se på maken till svador
jag har multum i mina ordbajsarlador
och då kommer verbaliteterna i rimmade kaskader:
En lavett till överheten, en smekning åt vänster
Sitt du nära ett fläktande fönster,
ety Hettan är tung! Kvällen är ung!

Jag har köpt min tid för daglöningar åt överheten,
med borgartitel och allt - jag tar det kallt!
Har inga betänkligheter, tydligen, när det kommer
till kritan.
Insikt: Varje poet går på stritan.
Upp med hakan, proletariserade broder!
Släpp åran, skit på ditt roder,
andra styr över dina bestyr och affärer.
Det är definitionen på kamrater, proletärer,
och då sitter alla galärer i samma båt,
svettig och våt, villig och kåt,
ensam i ett kollektiv av bröder som vill bort,
bli något stort,
köpa kök i teak,
öppna fik
och steka med stekarna.
Men med det nyllet och den accenten blir du utanför i lekarna,
tro mig, bror. Allt annat är hor.




Fri vers av Janjohan
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-25 22:23



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Häftiga Ordkaskader i snabbt tempo ! Lustifikt och Festligt med inslag av Brutalitet och Fräckhet ! Gilla denna ! Bokmärker !
2009-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan