Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första söndagen i Advent


138. Se, din Konung kommer



I världen råder mörket och strider
Våra hjärtan är oroliga och sjuka
Se, din Konung kommer

Ingen formulerar längte frågorna
Vi vet bara en enda sak att vi skall dö
Se, din Konung kommer

Vårt inre är tomhet och ångest
Vem kan läka hjärtats sorg
Se, din Konung kommer till dig

Vem står för sanningen
Vem skall tända de flämtande ljusen
Se, din Konung kommer till dig

Han kan utrota stridens pilar
Han skall tala frid till folken
Välsignad är Han som kommer

Välsignad är Han, Davids Son
Hosianna Konungarnas Kung
Hosianna i höjden




Fri vers av Maria T
Läst 341 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-29 15:14



Bookmark and Share


  Jaseph
På ett fint sätt förenar den här texten ett erkännande av vår svaghet med ett starkt hopp till Jesus. Bra med den kombinationen!
2009-11-30

  anits VIP
En fin och berörande text
2009-11-29

  walborg
Varmt tack - vi måste tro på detta därför att motsatsen är outhärdlig.
2009-11-29

  Roula O
ljuvlig text...fint fint!
2009-11-29

  Michaela Dutius
En frågande och lite undrande text som avslutningsvis klingar ut i ett triumferande underbart påstående.
2009-11-29

  Fredrik Stillesjö
Tack Maria för denna lovsång. Behövde den. Hälsar vännen Fredrik
2009-11-29

  rebecca d
Halleluja! Vad vore vi utan honom och hoppet vi äger i honom????
Underbar fin dikt..och vårt hopp!
2009-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T