Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pilsk tjuv

HON KÄNDE SIG TUNG AV KRAMSNÖN PÅ BEGRAVNINGEN, DET TOG ONT FORTFARANDE OCH HON LÄSTE FÖRSTRÖTT I TIDNINGEN JAG HADE TAGIT MED MIG. JAG VILLE VISA ATT NÅGON VI KÄNDE VAR GRIPEN FÖR GROVT RATTFYLLERI. DET VAR DÅ HON TAPPADE VINGLASET PÅ GOLVET OCH HON TRAMPADE PÅ GLASBITARNA OCH VÄNTADE FLERA DAGAR MED ATT PLOCKA UPP DEM OCH DÅ VAR GOLVET ALLDELES BLODIGT.

ZINNY FRÅGADE INNAN JAG GICK IN OM DET VAR EN SÅDAN BRA IDÉ. MED SIN KNOTIGA RYGG MOT TELEFONKIOSKEN SADE HAN ATT DET FANNS BUDWEISER OCH TILLBEHÖR TILL TRUMPETEN I OBEGRÄNSADE MÄNGDER UTE I VARDAGSRUMMET.

INFORMATIONEN HAN LÄMNADE FICK HONOM ATT PÅMINNA OM EN ALKIS. HAN VAR MIN KOMPIS TROTS ALLT OCH HAN SKRATTADE OFTA, DEN MAGRA KROPPEN LIKSOM BÖNADE OM NÅD...JAG LOG VÄNLIGT OCH DÅ RINGDE TELEFONEN OCH HAN MÅSTE SVARA. MER FOLK VAR PÅ VÄG OCH EN NY SKJUTS SKULLE ORDNAS OCH JAG SMÖG IN I GÄSTRUMMET SOM EN PILSK TJUV.




Prosa (Novell) av Mattias Holmström
Läst 367 gånger
Publicerad 2009-12-01 14:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström